شريط الاخبار

قائمة

دجاجة محمرة على الطريقة المصرية





المقادير

  • 6 x عدد حبهان
  • 2 x معلقة كبيرة سمن
  • 2 x عدد ورق لورا
  • 1 x معلقة صغيرة ملح
  • 1 x عدد بصلة
  • 1 x عدد طماطم
  • 1 x عدد دجاجة كاملة

الخطوات

  1. هنغسل الدجاجة وننضفها كويس.
  2. نملى حلة كبيرة لنصفها بالماء وتوضع على النار لحد ما تغلى.
  3. هنضيف الفرخة والبصلة والحبهان والمستكة وورق اللورا والملح الى  الماء.
  4. هنعصر حباية الطماطم ونضيفها للماء.
  5. بعد شوية هيتكون على سطح الماء ريم أبيض هنشيله بمعلقة  ونتخلص منه.
  6. هنغطى الحلة بعد زوال الريم وتترك على نار متوسطة حوالى ساعة.  أهم حاجة المية ما تنشفش علشان ممكن نستعملها فى الشوربة.
  7. هنرفع الدجاجة من الماء ونحطها فى مصفى لحد ما تنشف من  الماء.
  8. فى طاسة هنسيح معلقتين سمن ونسخنهم كويس.
  9. هنقلب الدجاجة فى السمن لحد ما تحمر من كل الجوانب ونراعى انها  مش بتاخد وقت خالص علشان تحمر.
  10. هنحط الدجاجة فى طبق التقديم وعليها رشة ملح ورشة فلفل  وبالهنا والشفا.

شارك :

التسميات:

لا تعليقات في " دجاجة محمرة على الطريقة المصرية "

  • لمشاهدة الإبتسامات اضغط على مشاهدة الإبتسامات
  • لإضافة كود معين ضع الكود بين الوسمين [pre]code here[/pre]
  • لإضافة صورة ضع الرابط بين الوسمين [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • لإضافة فيديو يوتيوب فقط قم بلصق رابط الفيديو مثل http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM